Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.03.2013

Preşedintele Senatului României: Căderea Guvernului de la Chişinău nu este de bun augur

Preşedintele Senatului României: Căderea Guvernului de la Chişinău nu este de bun augur

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marţi că demiterea Guvernului de la Chişinău nu este 'de bun augur' şi că această situaţie politică îl îngrijorează.

În opinia lui Antonescu, era necesar pentru Republica Moldova ca alianţa politică pro-europeană să fi rezistat.

'E un lucru, după părerea mea, nu de bun augur, din păcate, pentru că acea alianţă pentru Europa, care ar fi trebuit să aibă ca numitor comun politica pro-europeană a Republicii Moldova, ar fi trebuit să reziste, ar fi trebuit să treacă peste toate inconvenientele. Toţi facem politică, toţi am fost sau suntem în alianţe, toţi ştim ce greu este să ţii o alianţă, înţelegem toate aceste lucruri, cred eu însă că interesul major al Republicii Moldova era ca o forţă politică ce s-a putut constitui din votul cetăţenilor şi care avea drept ţintă această politică pro-europeană să reziste. Sunt îngrijorat şi vom vedea ce se poate întâmpla mai departe', a afirmat preşedintele Senatului.

Crin Antonescu a apreciat că situaţia politică din Republica Moldova nu se va schimba foarte mult nici în situaţia în care vor fi organizate alegeri anticipate, deoarece partidele politice nu sunt constituite în jurul unui scop fundamental.

'Cred însă că e nevoie, dacă se va recurge la alegeri anticipate sau dacă se va găsi o altă formulă - nici alegerile anticipate nu pot schimba mare lucru dacă nu există nişte forţe politice coerente şi stabile în jurul unui scop fundamental, căruia să i se subordoneze totul, dar este vorba despre politica unui alt stat şi mai mult de atât nu îmi îngădui să spun', a mai declarat Antonescu la finalul întrevederii pe care a avut-o marţi cu ministrul ungar de Externe, János Martonyi.

Parlamentul de la Chişinău a votat marţi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Vlad Filat. Moţiunea a fost votată de 54 deputaţi din fracţiunea Partidului Comuniştilor, de opoziţie, a Partidului Democrat şi de câţiva deputaţi neafiliaţi. Pentru adoptare erau necesare 51 de voturi.

Susţinătorii moţiunii au invocat acte de corupţie tolerate de guvern, în special de Vlad Filat, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus