Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.03.2013

Mai milte companii franceze sunt interesate să-și extindă activitățile pe piața din Republica Moldova

Mai milte companii franceze sunt interesate să-și extindă activitățile pe piața din Republica Moldova

Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, a avut o serie de întrevederi cu reprezentanți ai unor companii franceze, interesate să-și extindă activitățile pe piața din Republica Moldova. Întrevederile au avut loc pe marginea Atelierului „Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova. Beneficiile dezvoltării investițiilor transfrontaliere”, desfășurat, la finele săptămânii trecute la București, România, de către  Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor din Moldova (MIEPO), Agenția pentru Dezvoltarea antreprenorialului internațional UBIFRANCE și Camera de Comerț și Industrie moldo-franceză.
 
Printre acestea se numără reprezentanți ai companiei Vinci, care și-au exprimat interesul pentru construcția la Chișinău a unui hotel de cinci stele, împreună cu un grup hotelier internațional, proiecte de infrastructură de business și un hypermarket, împreună cu o rețea de comerț internațională.
 
Potrivit Ministerului Economiei, Octavian Calmâc a salutat ideea deschiderii unui hypermarket la Chișinău, pentru că prezența în Moldova a unei rețele comerciale internaționale cu toată infrastructura pe care o presupune, va spori competitivitatea si va impulsiona reducerea prețurilor. „În Moldova există cerere pentru produse de calitate, de origine europeană. În anul 2014 sperăm că va fi pus în aplicare Acordul privind crearea Zonei de Comerț Liber Aprofundat și Comprehensiv cu UE, fapt care va impune taxe vamale zero pentru produsele industriale și agricole, cu excepția celor sensibile, pentru care se va aplica o perioada de tranziție. Astfel, cei care vor veni cu o soluție practică pe piață, vor avea succes, căci rețelele comerciale actuale nu sunt conectate la huburile internaționale”, a declarat viceministrul Economiei.
 
În cadrul vizitei la București, Octavian Calmâc a avut întrevederi și reprezentanți ai unor producători de fertilizanți și biostimultatori și ai companiei Eurocopter, care deține 18% din piața mondială a elicopterelor militare și 44% din piața elicopterelor cu destinație civilă. Reprezentanții companiei și-au exprimat interesul în livrarea unor elicoptere specializate pentru serviciile Ministerului Sănătății, pentru instituțiile de forță și pentru cele militare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus