Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.03.2013

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a avut astăzi, 4 martie 2013, o întrevedere cu Nils Muiznieks, Comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului.

Comisarul Nils Muiznieks se află la prima vizită în Republica Moldova, după preluarea mandatul în martie 2012. „Sunt aici pentru a vă ajuta şi împărtăşi bunele practici europene,” a menţionat oficialul european la începutul discuţiilor.

Potrivit MAEIE, au fost evocate priorităţile RM în relaţia cu Consiliului Europei, care vizează trecerea la etapa de post-monitorizare şi rolul procesului de integrare europeană, ce a creat un mediu propice transformărilor democratice interne şi realizărilor în domeniul drepturilor omului.
 
De asemenea, au fost abordate aspectele politicilor în domeniul protecţiei drepturilor omului, inclusiv reformele sistemului judiciar, procuraturii, precum şi implementarea noului cadru normativ în domeniul anti-discriminării. Un capitol aparte al discuţiei a constituit situaţia drepturilor omului în regiunea transnistreană a RM.

La rândul său, ministrul Iurie Leancă a mulţumit comisarului european pentru asistenţa acordată ţării noastre în procesele iniţiate de ameliorare a mecanismelor de promovare şi protecţie a drepturilor omului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus