Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-03-04/danube-logistics-mare-te-capacitatea-serviciului-sau-feeder-stabilit-pe-ruta-giurgiule-ti-terminalul-28832.html
Data: Mar 4, 2013 (16:06)

Danube Logistics mărește capacitatea serviciului său feeder stabilit pe ruta Giurgiulești – terminalul de containere Constanța Sud

Danube Logistics, prestator de  servicii de logistică inter-modală a containerelor, a hotărât, să dubleze capacitatea serviciului său feeder stabilit între Terminalul de Containere Giurgiulești – Terminalul de Containere Constanța Sud, datorită creșterii cerniței pieții.

Potrivit unui comunicat al companiei, pentru realizarea acestui scop, Danube Logistics a angajat o navă mai mare, cu o capacitate totală de 80 TEU per voiaj. Având în vedere faptul, că nava poate efectua săptămânal 2 rute, capacitatea totală a feederului ar putea atinge 160 TEU pe săptămână.

Thomas Moser, președintele consiliului de administrare al societății Danube Logistics a comentat cu această ocazie: “Adițional solicitării în creștere a serviciul nostru în Moldova, ne așteptăm la o creștere considerabilă în 2013 a volumelor de tranzit. Datorită colaborării noastre cu Calea Ferata a Moldovei în cadrul trenului  ZUBR, clienții noștri vor putea beneficia de prețuri competitive de transportare a containerelor pe cale ferată din Giurgiulești în Ucraina, sudul Poloniei, Belarus și țările Baltice”.

Odată cu începerea promovării serviciului propriu de logistică intermodală a containerelor traficul acestora în / din Moldova este treptat redirecționat din porturile Ucrainene spre direcția Constanța – Giurgiulești. Pe lângă tarifele favorabile, serviciul Constanța – Giurgiulești permite transportarea directă a containerelor în Republica Moldova prin apele internaționale, evitând astfel formalitățile împovărătoare de tranzit prin țările vecine.

ICS Danube Logistics SRL, în cooperare cu liniile de transport maritim internațional de containere prezente în Terminalul de Containere Constanța Sud, oferă clienților săi servicii de logistică globală a containerelor.