Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.03.2013

Băsescu: Sper din tot sufletul ca Republica Moldova să nu rateze marţi, intrând într-un derapaj politic

Băsescu: Sper din tot sufletul ca Republica Moldova să nu rateze marţi, intrând într-un derapaj politic

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat, luni, speranţa ca Republica Moldova să nu intre într-un derapaj politic prin adoptarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, el apreciind că un astfel de derapaj ar face foarte mult rău cetăţenilor şi nu neapărat politicienilor din Republica Moldova.

Solicitat să comenteze parcursului european al Republicii Moldova, în situaţia în care Parlamentul va adopta, marţi, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, Traian Băsescu a precizat: "Sper din tot sufletul ca Alianţa pentru Europa să rămână în picioare pentru că este esenţial ca la Vilnius, la întâlnirea Parteneriatului estic, Moldova să fie teafără şi să se poată parafa Acordul de liber schimb între UE şi Moldova".

"O intrare într-un derapaj politic ar face rău nu spun neapărat politicienilor, dar cetăţenilor Republicii Moldova le-ar face foarte mult rău. Sper din tot sufletul ca Moldova să nu rateze mâine", a adăugat şeful statului.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a depus joi, la Parlament, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de către Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Moţiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la învestitură şi poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor. Ea se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii şi se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor.

Potrivit regulamentului Parlamentului, în cazul în care moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului va fi respinsă, deputaţii care au semnat-o nu pot iniţia, în cadrul aceleiaşi sesiuni, o nouă moţiune pe acelaşi motiv. În cazul adoptării, în termen de cel mult trei zile, premierul va prezenta preşedintelui ţării demisia Guvernului, scrie Mediafax.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus