Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.03.2013

Nicolae Timofti: Voi întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu permite devierea țării de la parcursul său european

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 1 martie, a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Cehiei, Karel Schwarzenberg, aflat în vizită oficială la Chișinău.

În debutul întrevederii, președintele Timofti i-a mulțumit lui Karel Schwarzenberg pentru vizita sa la Chișinău și a menționat că în această perioadă Republica Moldova are, în mod special, nevoie de susținerea statelor Uniunii Europene.

La rândul său, șeful diplomației cehe a remarcat progresele semnificative realizate de țara noastră în domeniul reformelor și că se așteaptă ca la summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius din luna noiembrie Republica Moldova să încheie Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, pentru a își întări perspectiva de a deveni, într-un viitor previzibil, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

În același timp, oficialul ceh a declarat că este îngrijorat de evoluțiile politice din ultima vreme din Republica Moldova. Totuși, Karel Schwarzenberg speră ca la Chișinău să fie reinstaurată stabilitatea politică, prin acțiuni energice ale clasei politice.
Președintele Timofti s-a arătat încrezător că situația politică actuală va putea fi îmbunătățită prin stabilirea unor priorități în cadrul unor consultări ale șefului statului cu liderii Alianței pentru Integrare Europeană. „Voi întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu permite devierea țării de la parcursul său european”, a declarat Nicolae Timofti, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus