Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.02.2013

Președintele Timofti ține să își reconfirme poziția față de situația politică actuală

Președintele Timofti ține să își reconfirme poziția față de situația politică actuală

Luând act de inițiativa opoziției parlamentare comuniste, de exprimare a neîncrederii pentru Guvern, președintele Timofti ține să își reconfirme poziția față de situația politică actuală, exprimată ieri într-o declarație de presă, cu următoarele precizări care reies din evenimentele de astăzi:

Șeful statului își exprimă încrederea că deputații vor trata cu maximă responsabilitate inițiativa grupului parlamentar al PCRM și vor ține cont în cadrul votului pe marginea acestei propuneri de interesul național al Republicii Moldova, integrarea europeană. Președintele consideră că o eventuală demitere a actualului Executiv, la jumătate de mandat, ar putea fi urmată de declanșarea unor alegeri parlamentare anticipate, ceea ce ar prejudicia considerabil parcursul european al țării și ar produce instabilitate în societate.

Președintele Timofti atrage atenția asupra pericolului ca procesele de modernizare a Republicii Moldova să fie întrerupte odată cu revenirea în prim-planul politicii de la Chișinău a unor forțe ostile cursului european. Șeful statului îndeamnă liderii politici și deputații să asigure sprijin în Parlament unei coaliții pro-occidentale, pentru a nu permite deturnarea vectorului european al țării.

În acest context, președintele continuă consultările cu liderii Alianței pentru Integrare Europeană șu cu reprezentanți ai societății civile.

Șeful statului s-a întâlnit astăzi cu primul-ministru, Vlad Filat, lider al PLDM, cu care a convorbit despre situația politică actuală.
Iar în după-amiaza zilei de ieri, șeful statului a avut 2 runde de discuții cu reprezentanți ai sectorului neguvernamental și cu lideri de opinie. Majoritatea absolută a acestora susțin apelul președintelui la conciliere și la continuitatea actului guvernamental în formula actuală, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus