Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-28/angajat-al-directziei-funciare-retzinut-pentru-luare-de-mita-28801.html
Data: Feb 28, 2013 (21:39)

Angajat al Direcţiei Funciare, reţinut pentru luare de mită

Primăria municipiului Chişinău informează că în această seară un angajat al Direcţiei Funciare a fost reţinut în flagrant de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie, pentru luare de mită. 

Este vorba de Ion Golban, care activează în calitate de specialist principal şi are o experinţă de muncă în administraţia publică locală de peste 15 ani. Angajatul Direcţiei Funciare ar fi pretins de la o persoană fizică suma de 500 Euro, pentru eliberarea actelor privind confirmarea dreptului de proprietate asupra terenului aferent casei particulare de locuit. De menţionat că decizia prin care s-a autentificat dreptul de proprietate asupra lotului de teren respectiv, a fost votată anterior de către Consiliul municipal Chişinău. În urma acestui caz, angajatul va fi eliberat din funcţie.

Primăria Chişinău solicită în continuare informaţii relevante de la cetăţeni şi agenţii economici, nume de persoane concrete implicate în acte de corupţie, înregistrări audio, video etc., pentru descoperirea şi probarea cazurilor similare, în vederea diminuării nivelului de corupţie.