Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.02.2013

Procesul de demitere a primarului de Chişinău a demarat

Procesul de demitere a primarului de Chişinău a demarat

În seara zilei de ieri, a avut loc şedinţa de constituire a grupului de iniţiativă de organizare a referendumului de revocare din funcţie a Primarului General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă, la care au participat peste 300 de chişinăuieni.

Printre învinuirile înaintate lui Chirtoacă de către grupul de iniţiativă se numără: situaţia proastă în domeniul administrării şi construcţiei drumurilor,  impotenţă în organizarea unei activitatăţi eficiente a Consiliului municipal, сreşterea criminalităţii în oraş, distrugerea monumentelor istorice şi de arhitectură, precum şi multiple încălcări de ordin administrativ, juridic şi financiar, stabilite în raportul Curţii de Conturi pentru perioada 2010-2011.

În cadrul şedinţei a fost constituit biroul executiv al grupului de iniţiativă în componenţa: Igor Dodon - preşedinte, Vlad Batrîncea – vice-preşedinte şi Vasile Bolea – secretar.

Amintim că pe data de 13 februarie curent Igor Dodon a anunţat că iniţiază procedura de demitere prin referendum a primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă. Potrivt lui Dodon, numărul problemelor nerezolvate în Chişinău este atât de mare, nelegiuirile de la Primărie sunt atât de grave, incompetenţa lui Chirtoacă este atît de evidentă, încît organizarea unui referendum de demitere este nu doar o necesitate, ci şi o salvare pentru Chişinău, informează Serviciul de presă al PSRM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus