Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-27/participan-ii-la-actziunile-de-lupta-pentru-apararea-integritatzii-shi-independentzei-r-moldova-vor-28767.html
Data: Feb 27, 2013 (18:50)

Participanții la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei R.Moldova vor beneficia de îndemnizații

Guvernul a susținut iniţiativa legislativă ce prevede alocarea îndemnizațiilor participanților la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Executivul a aprobat astăzi avizul la proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 190-XV din 8 mai 2003  cu privire la veterani, ce are drept scop alocarea unei indemnizaţii, care ar fi trebuit să revină persoanelor decorate cu ordinul „Ştefan cei Mare”, părinţilor acestor persoane, în vederea recunoaşterii meritelor deosebite ale celor căzuţi pe cîmpul de luptă.

Prim-ministrul a cerut Ministerului Finanțelor să fie identificate mijloacele necesare pentru oferirea suportului prevăzut în documentul respectiv participanților la conflictul armat de pe Nistru, menționînd importanța uniformizării atitudinii față de toate categoriile de persoane care au tangență cu evenimentele respective. 

Guvernul va stabili suplimentar numărul persoanelor care de facto vor beneficia de această indemnizaţie şi mecanismul de alocare a acestora, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.