Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.02.2013

Executivul a aprobat o serie de decizii ce vizează cooperarea internaţională a Republicii Moldova

Executivul a aprobat o serie de decizii ce vizează cooperarea internaţională a Republicii Moldova

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, a fost aprobat Acordul de colaborare a statelor-membre ale Comunităţii Statelor Independente privind combaterea furtului mijloacelor de transport şi asigurarea restituirii lor, întocmit la Moscova la 25 noiembrie 2005; Protocolul privind introducerea modificărilor în Acordul privind Regulile de determinare a ţării de origine a mărfurilor în Comunitatea Statelor Independente din 20 noiembrie 2009,  întocmit la Ialta la 28 septembrie 2012; precum și proiectul de lege pentru ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind accesul la documentele oficiale.

De asemenea, Executivul a decis iniţierea negocierilor asupra proiectului Protocolului de cooperare între Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării al Regatului Maroc .

Acest document, aprobat spre inițierea negocierilor, se înscrie în șirul de măsuri privind extinderea cooperării internaţionale a Republicii Moldova în diferite direcții.

Tot astăzi, Guvernul a decis iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului de grant, prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei în vederea realizării Proiectului „Utilizarea Eficientă a Combustibilului Solid din Biomasă”. Banii oferiți în cadrul proiectului în cauză sub formă de grant au deja o destinație concretă – 25 de localități rurale, selectate de donator, în școlile și grădinițe cărora vor fi instalate sisteme de încălzire ecologice, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus