Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-26/vlad-filat-nu-este-nimic-nou-in-solicitarea-pcrm-de-demisie-a-guvernului-28751.html
Data: Feb 26, 2013 (22:00)

Vlad Filat: Nu este nimic nou în solicitarea PCRM de demisie a Guvernului

Premierul Vlad Filat, preşedintele PLDM, a declarat astăzi că nu este nimic nou în solicitarea PCRM de demisie a Guvernului. Este una constantă din 2009, de când a fost constituită AIE. Este un obiectiv declarativ, spre care ei au mers în toată această perioadă.

„Mă deranjează faptul că şi alte partide, prin acţiuni şi inacţiuni, împing Moldova spre anticipate, neînţelegând că acestea ar fi o mare problemă pentru ţară”, a spus premierul.

Vlad Filat a precizat că la ora actuală, în Moldova se află a doua misiune de evaluare a implementării Planului de acţiuni privind liberalizarea vizelor.

Către 15 martie urmează să fie finalizate toate submisiunile din cadrul acestei misiuni. Liberalizarea vizelor este un obiectiv important pentru fiecare cetăţean, iar orice cădere de guvern, orice perspectivă de alegeri anticipate ar afecta acest proces.

„De asemenea, la 14 martie, la Bruxelles urmează să fie începută următoarea şi sper că ultima rundă de negocieri pe marginea Acordului de Asociere şi Acordului de Liber Schimb. Din acest punct de vedere, orice turbulenţă politică este periculoasă şi poate stopa procesul. Trebuie să ţinem cont de interesul RM. Este o şansă istorică pe care nu avem dreptul să o ratăm. Este omeneşte să greşeşti sau să ia-i decizii pripite şi aici nu mă refer la cineva anume. Dar atunci când este vorba de viitorul ţării trebuie să ne gândim bine la interesul oamenilor” a menţionat Vlad Filat.
 
De asemenea, Primul-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a ţinut să le transmită un mesaj celor care speculează cu ideea că „se ţine de funcţii”.

„Celor care spun că mă ţin de funcţii, aş vrea să le transmit că ar trebui să fie în această funcţie măcar o perioadă scurtă. Pentru mine funcţia pe care o ocup  presupune responsabilitate. Eu nu am parte de laude, iar oamenii în permanenţă cer soluţionarea unor probleme şi acest lucru e firesc. Aş fi laş în faţa oamenilor dacă mi-aş depune acum demisia. Oamenii au nevoie de o guvernare bună şi eu nu voi capitula în faţa mafiei! Nu voi demisiona în niciun caz! Dacă cineva are această obsesie, nu are decât să iniţieze această procedură, dar să aibă în vedere că demisia Guvernului Filat înseamnă şi alegeri parlamentare anticipate”, a declarat premierul.