Trimite e-mail | Printeaza
IT
26.02.2013

Guvernul Republicii Moldova a cîștigat premiul internațional ”BEST mGOVERNMENT”

Guvernul Republicii Moldova a cîștigat premiul internațional ”BEST mGOVERNMENT”

Trofeul „Best mGovernment ” - cea mai bună performanță a unui guvern în comunicarea mobilă - a fost decernat Executivului de la Chișinău de către GSMA, organizația mondiala care reprezintă interesele industriei de comunicații mobile, pentru proiectul „Semnătura  Mobilă”. Acest serviciu electronic, dezvoltat în  cadrul unui parteneriat public-privat între Guvernul Republicii Moldova, Centrul de Guvernare Electronică, Centrul de Telecomunicații Speciale și operatorii de telefonie mobilă Moldcell și Orange, a fost lansat pe 4 septembrie 2012 de către Prim-ministrul Vlad Filat.

Premiul „Best mGovernment” a fost ridicat de către directoarea executivă a Centrului de Guvernare Electronică, Stela Mocan, la Congresul global al operatorilor de telefonie mobilă, care se desfășoară pe 26 februarie curent, la Barcelona.
“Semnătura mobilă” este buletinul de identitate al cetățeanului în lumea virtuală şi cheia de acces către toate serviciile publice în format electronic. Cu „Semnătura mobilă” cetăţenii se autentifică în spațiul virtual și pot semna de la distanţă acte, rapoarte, cereri și declaraţii către instituţii. „Semnătura mobilă” poate fi solicitată la operatorii de telefonie mobilă Moldcell și Orange. Cetăţenii trebuie să aibă la îndemână doar buletinul de identitate. Serviciul „Semnătura mobilă” este disponibil și cetățenilor de peste hotare. Prin intermediul acestuia, ei pot accesa serviciile din Republica Moldova, pe care tradițional le solicitau doar de acasa.

Pînă în luna martie 2013, „Semnătura mobilă” este gratuită. Pe viitor, prețul serviciului va fi unul accesibil tuturor categoriilor de cetățeni. Republica Moldova se numără printre primele șapte țări din lume care utilizează semnătura mobilă.
Guvernul Republicii Moldova este la al doilea premiu internațional în domeniul guvernării electronice. Platforma informațională „Cloud Computing-MCloud”,  implementată de Guvernul Republicii Moldova a cîștigat premiul internaţional  “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe”, informează un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus