Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-25/valeriu-streletz-facem-apel-catre-conducerea-pd-shi-catre-marian-lupu-satzi-tzina-emotziile-in-fr-u-28720.html
Data: Feb 25, 2013 (19:08)

Valeriu Streleţ: Facem apel către conducerea PD şi către Marian Lupu, să-ţi ţină emoţiile în frâu

Intenţia de a veni sau de a susţine o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului constituie rezultatul unor frustrări personale a anumitor personaje din PD, cauzate de eforturile Partidului Liberal Democrat din Moldova de a demonta schemele criminale, preluate şi aplicate pe larg sub paravanul Alianţei pentru Integrare Europeană.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui briefing de presă de către vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ.

„Marian Lupu recurge din nou la şantaj politic şi ultimatum inacceptabil, care este expresia unei ofensive împotriva PLDM pentru ampla campanie iniţiată de partidul nostru de a readuce mai multe instituţii ale statului în câmpul constituţional”, a specificat Valeriu Streleţ.

Solicitând repetat şi în mod ultimativ demisia premierului Vlad Filat, PD se face a nu înţelege că aceasta va însemna automat şi alegeri parlamentare anticipate. „Aceasta numai dacă democraţii nu au înţelegeri privind constituirea unei alte majorităţi parlamentare şi deturnarea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova”, a ţinut să precizeze Valeriu Streleţ.

Poziţia fermă a PLDM, exprimată şi în cadrul Consiliului politic naţional, este că  premierul Vlad Filat, preşedintele PLDM, are mandatul din partea cetăţenilor pentru a implementa agenda de reforme şi de integrare europeană. Guvernul este pe deplin funcţional, iar faptul că se insistă pe incapacitatea acestuia de a administra lucrurile în ţară, reprezintă o dovadă a interesului ascuns al PD de a aprofunda criza politică şi de a arunca ţara în alegeri parlamentare anticipate.

“Facem apel către conducerea PD şi către Marian Lupu, să-ţi ţină emoţiile în frâu, să dea curs invitaţiei noastre de a discuta şi semna un nou acord, care ar face Alianţa mai puternică şi ar asigura mai multă eficienţă în actul guvernării. Oricare alte acţiuni nu vor face decât să aprofundeze situaţia de haos politic şi să compromită agenda de reforme promovată în prezent,” a declarat vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ.