Trimite e-mail | Printeaza
Social
25.02.2013

100 de copii de la internatele din R. Moldova vor merge la o tabără de vară în Elveţia

100 de copii de la internatele din R. Moldova vor merge la o tabără de vară în Elveţia

Ministerul Educație a semnat Acordul de Parteneriat cu Fundaţia Swisscor din Elveţia, în baza căruia 100 de copii din instituţii de tip rezidenţial din ţară vor beneficia de odihnă, recuperare şi intervenţii medicale de specialitate în tabăra medicală de vară Swisscor. Acordul a fost semnat de către Tatiana Potîng, viceministrul Educației Republicii Moldova, Daniel Biedermann, vicepreşedintele Consiliului Fundaţiei Swisscor şi  Jörg Rickenmann, Secretarul General al Fundaţiei Swisscor.

Acordul a fost semnat pentru prima dată pe o perioadă de doi ani, ceea ce presupune organizarea taberei în aceleași condiții și în vara anului 2014.

Procesul de preselectare a copiilor demarează săptămîna curentă. Echipa de preselecție va include specialişti din Elveţia, directori şi medici ai instituţiilor rezidenţiale şi un reprezentant al Ministerului Educaţiei. Prioritate vor avea copii cu deficiențe severe sau parțiale și cei care au nevoie de control sau îngrijiri medicale. Potrivit Acordului, copiii vor merge la Tabăra Swisscor împreună cu însoţitori din instituţiile rezidenţiale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, tabăra de vară Swisscor se va desfăşura în perioada 20 iulie – 4 august 2013, în localitatea Schwarzenburg, cantonul Berna din Elveţia. Programul taberei presupune participarea copiilor la un vast program cultural şi educativ.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus