Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.02.2013

Vlad Filat şi William Moser au discutat despre situaţia social-politică din R. Moldova

Vlad Filat şi William Moser au discutat despre situaţia social-politică din R. Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în R. Moldova, William H. Moser. În cadrul întrevederii s-a făcut o evaluare a proiectelor susţinute de SUA, care se află în proces de implementare în R. Moldova. Cei doi oficiali s-au arătat mulțumiți de evoluţiile înregistrate pe marginea proiectelor în domeniul irigării şi infrastructurii drumurilor, lansate în cadrul Programului  „Compact” al Corporaţiei „Provocările Mileniului”.

Un subiect al discuţiei a vizat  negocierile oficiale în format „5+2”, care au avut loc recent la Lvov, Ucraina. În context, Vlad Filat a spus că Guvernul de la Chişinău va continua să acţioneze în vederea consolidării  încrederii între cele două maluri ale Nistrului. La rîndul său, Ambasadorul SUA a spus că Guvernul SUA va continua să susţină eforturile depuse în acest sens.

Ambasadorul SUA a dat asigurări că ţara sa va continua să fie un partener al R. Moldova  pe calea democratizării. William H. Moser a menţionat importanţa menţinerii ritmului de implementare a reformelor, de care în rezultat vor beneficia cetăţenii R. Moldova.

Interlocutorii au discutat şi despre agenda europeană a ţării noastre, paşii parcurşi de Moldova pe calea apropierii de Uniunea Europeană, dar şi despre acţiunile care urmează să fie întreprinse în continuare.

Vlad Filat şi William Moser au discutat şi despre situaţia social-politică din R. Moldova, informează Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus