Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.02.2013

Poliţia cercetează penal factori de decizie din cadrul unei Societăți de acțiuni din raionul Florești

Angajaţii poliţiei au intrat în posesia unei informații operative precum că factori de decizie din cadrul unei Societăți pe acțiuni din orașul Florești, specializată în cultivarea, depozitarea și comercializarea cerealelor în și din rezerva de Stat, prin depăşirea limitelor drepturilor şi atribuţiilor legale de serviciu, au dus la cauzarea unor daune în proporţii considerabile intereselor publice. Suma prejudiciului cauzat a atins cifra de 20 milioane de lei.

Ca rezultat al unui șir de cercetări polițienești, forțele de ordine au stabilit că pe parcursul anului 2007, administrația întreprinderii ar fi solicitat şi primit ilegal linia de creditare în baza contractelor de ipotecă de la o bancă din Moldova suma de 20 mil de lei, punând în gaj activele Societăţii fără a convoca Adunarea Generală a acţionarilor acesteea.

Astfel, administraţia SA a creat condiţii de înstrăinare a patrimoniului şi de influenţare negativă asupra procesului economico-financiar, urmare a căruia a dus la iniţierea procesului de insolvabilitate al SA, în care 83,75 % de acţiuni aparţin statului.

Actualmente, funcționarii suspectați sunt cercetați penal în baza art. 328 alin. 3 Cod penal al RM “Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” și riscă de la 6 la 10 ani de închisoare, informează Centrul de presă al DP MAI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus