Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.02.2013

Ambasadorul Moser s-a arătat îngrijorat față de disensiunile existente în Coaliția aflată la putere

Ambasadorul Moser s-a arătat îngrijorat față de disensiunile existente în Coaliția aflată la putere

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere astăzi, 21 februarie a.c., la Reședința prezidențială, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, William H. Moser.

Nicolae Timofti și William H. Moser au făcut un schimb de păreri despre situația politică din Republica Moldova și evenimentele publice de ultimă oră. Șeful statului l-a informat pe ambasadorul american despre eforturile sale de a media tratativele între componentele Alianței pentru Integrare Europeană în vederea identificării unui consens între partidele aflate la guvernare.

Ambasadorul Moser s-a arătat îngrijorat față de disensiunile existente în Coaliția aflată la putere, despre care a spus că trebuie să găsească o formulă pentru a continua actul de guvernare pe care și l-a asumat acum 2 ani. Diplomatul american a subliniat importanța continuării reformelor care, în opinia sa, ar trebui să fie vizibile și resimțite de populație. Oficialul s-a referit în particular la reforma din justiție.

Nicolae Timofti și William H. Moser au discutat și despre recenta reuniune în formatul 5+2 de reglementare a conflictului transnistrean, sub egida OSCE, care a avut loc în orașul ucrainean Lvov. Ambasadorul american și-a exprimat speranța că în acest an se va putea avansa pe calea soluționării diferendului cu ajutorul președinției ucrainene a OSCE, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus