Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-20/vlad-filat-a-avut-astazi-o-discutzie-telefonica-cu-comisarul-european-pentru-comertz-karel-de-gught-28642.html
Data: Feb 20, 2013 (19:03)

Vlad Filat a avut astăzi o discuţie telefonică cu Comisarul European pentru Comerţ, Karel De Gught

În cadrul discuţiei, Premierul şi Comisarul european au discutat despre agenda europeană a ţării noastre şi acţiunile care urmează a fi întreprinse pe termen scurt şi mediu.

Premierul a spus că, în cadrul vizitei Comisarului la Chişinău, au fost trasate mai multe acţiuni și obiective, care dacă vor fi implementate vor apropia şi mai mult R. Moldova de valorile şi standardele europene.

“Am depus toate eforturile pentru a îndeplini angajamentele asumate faţă de partenerii noştri europeni. La moment purtăm negocieri pe marginea Acordului de Asociere, inclusiv crearea unei zone de liber schimb aprofundate și comprehensive”, a spus Vlad Filat.

Prim-ministrul a spus că finalizarea negocierilor în termenii stabiliți – corespunde interesului R. Moldova şi Uniunii Europene.
“Noi am oferit echipei de negociatori ai R. Moldova mandat să finalizeze negocierile în cadrul rundei de negocieri ce va avea loc la mijlocul lunii martie, la Bruxelles”, a spus Vlad Filat.

Comisarul european şi-a exprimat susţinerea faţă de procesul de europenizare a R. Moldova și a menționat că și partea europeană își dorește finalizarea cît mai rapidă a negocierilor și că negociatorii UE au mandat în acest sens. Karel De Gught a încurajat Guvernul R. Moldova să depună şi în continuare toate eforturile pentru ca negocierile pe marginea Acordului de liber schimb să fie finalizate.

Karel De Gught a reiterat suportul său personal şi al UE pentru R. Moldova în procesul de integrare europeană,
Biroul comunicare şi relaţii cu presa