Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-20/vizita-la-chishinau-a-secretarului-general-al-consiliului-de-cooperare-regionala-28647.html
Data: Feb 20, 2013 (20:23)

Vizita la Chişinău a Secretarului General al Consiliului de Cooperare Regională

Potrivit MAEIE, noul Secretar General al Consiliului de Cooperare Regională (CCR), Goran Svilanović, a efectuat în perioada 19-20 februarie 2013, o vizită de lucru la Chişinău, care face parte din primul turneu, la nivel regional, în exercitarea mandatului său.

În cadrul vizitei, Goran Svilanović a avut întrevederi cu viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Coordonatorul Naţional al RM la CCR, Natalia Gherman, viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama, şi şeful Departamentului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Mihail Harabagiu.

Unul dintre subiectele principale ale discuţiilor l-a constituit implementarea Strategiei CCR şi Programului de lucru pentru 2011-2013, precum şi identificarea domeniilor prioritare de cooperare pentru ţara noastră pe filiera sud-est europeană pentru perioada 2014-2016.

Pe parcursul anului curent, Republica Moldova va deține Preşedinţia-în-Exerciţiu (PiE) la două inițiative regionale: Reţeaua de Sănătate în Europa de Sud-est (SEEHN) și Iniţiativa de Prevenire şi Pregătire la Dezastre (DPPI) în Europa de Sud-est (SEE).

De asemenea, în cadrul întrevederilor au fost abordate evoluţiile recente în relaţiile moldo-comunitare şi rolul cooperării în cadrul aranjamentelor sud-est europene pentru avansarea ţării noastre pe calea integrării europene.