Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.02.2013

Un laborator pentru determinarea reziduurilor în plante, sol şi producţia de origine non-animală va fi creat în R. Moldova cu suportul României

Un laborator pentru determinarea reziduurilor în plante, sol şi producţia de origine non-animală va fi creat în R. Moldova cu suportul României

România a acordat 300.000 euro Republicii Moldova pentru achiziţionarea de echipamente de înaltă performanţă şi instruirea experţilor din Republica Moldova în vederea înfiinţării şi funcţionării Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi producţia de origine non-animală.

La Chişinău, pe data de 20 februarie 2013, a avut loc deschiderea oficială a Proiectului bilateral România - Republica Moldova 'Crearea şi funcţionarea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi producţia de origine non-animală'.

Marius Gabriel Lazurca, Ambasadorul României în Republica Moldova, Vladimir Mănăstireanu, vicepreşedinte al ANSVSA şi lider al proiectului din partea României, Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Nicanor Cernăuţan, director al Întreprinderii de Stat 'Centrul de Carantină Identificare, Expertize de Arbitraj şi Dezinfectare a Producţiei' şi lider al proiectului din partea Republicii Moldova, precum şi alţi oficiali ai ANSVSA, şi ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, au participat la evenimentul de deschidere oficială a proiectului.

Demarat la sfârşitul anului 2012, în urma semnării acordului tehnic între Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România, proiectul va avea scopul de a dota cu aparatură de înaltă performanţă laboratorul pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi producţia de origine non-animală, precum şi de a instrui experţii din Republica Moldova în domeniul pesticidelor.

Prin intermediul acestui proiect, ANSVSA continuă seria activităţilor menite să vină în sprijinul procesului de reorganizare al serviciilor veterinare din ţara vecină, în spiritul conceptului european al siguranţei alimentelor.

Colaborarea bilaterală între specialiştii dintre cele două ţări, care se bucură de sprijinul susţinut al Ministerului de Externe şi al Ambasadei României în Republica Moldova, se înscrie în suita de acţiuni prin care România sprijină Republica Moldova în parcursul ei pentru aderarea la Uniunea Europeană, informează un comunicat ANSVSA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus