Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-20/mihai-godea-a-solicitat-crearea-unei-comisii-parlamentare-care-sa-investigheze-modul-in-care-cna-a-d-28670.html
Data: Feb 20, 2013 (22:22)

Mihai Godea a solicitat crearea unei comisii parlamentare care să investigheze modul în care CNA a demarat mai multe dosare de corupție

Mihai Godea, președintele Partidului Acțiunea Democratică a solicitat crearea unei comisii parlamentare care să investigheze modul în care CNA a demarat mai multe dosare de corupție în mod sincronizat cu declanșarea crizei politice.
 
"Sunt primele dosare care anchetează corupția la nivel înalt iar un control parlamentar nu poate decât să consolideze încrederea în lupta împotriva corupției." a subliniat președintele PAD în cadrul unui briefing de presă organizat astăzi la Chișinău în care a prezentat mai multe aspecte pe care insistă cu privire la recenta activizare a CNA.
 
Liderul PAD a insistat ca anchetele CNA să fie duse la bun sfârșit și a atenționat că orice manevră politică de a blocarea a dosarelor sau de demitere a conducerii CNA în timpul anchetei va fi privită atât de cetățeni cât și de partenerii internaționali drept un abuz și o protejare clară a infractorilor.
 
Cu privire la recentele interceptări oferite mass media Mihai Godea insistă ca să fie supuse expertizei pentru a li se demonstra autenticitatea, iar dacă se dovedesc a fi reale, să fie demarate dosare penale numele demnitarilor a căror discuții telefonice au fost făcute publice.
 
"Este evident că din discuțiile respective demonstrează clar implicarea acestor demnitari în trafic de influență și abuz de putere." a subliniat Mihai Godea care în context a sugerat că principalii beneficiari ai difuzării interceptărilor către mass media sunt  liderii PCRM, singurii care erau interesați de propagarea scandalului și creșterea șanselor PCRM de a negocia "cu ambii Vlazi".
 
De asemeni liderul PAD a subliniat că CNA  trebuie să ofere societății răspunsuri clare și cu privire la  Metal Feros și la alte segmente de monopol asupra cărora au planat constant bănuieli și a solicitat rezultate și în cazul dosarului intentat pe numele ministrului Focșa.
 
În cadrul aceluiași eveniment Mihai Godea a sugerat CNA să reactiveze și dosarele care privesc cazurile de corupție la nivel înalt din cadrul guvernării PCRM amintind de cazurile semnalate de mass media de atunci: Calea ferata Cahul-Giurgulești, monopolurile pe carne și alte alimente și preluarea forțată a mai multor afaceri de către Clanul Voronin.
 
"Ne exprimăm optimismul că acest război în AIE poate fi șansa unică a cetățenilor republicii Moldova de a vedea ceva lumină în sistemul corupt și oligarhic care domnește în Moldova de mai bine de un deceniu. Asta nu înseamnă nici pe departe o bucurie pentru partidele din AIE. Misiunea așa numitei alianțe pentru integrare europeană se va incheia odată cu summitul de la Vilnius. Între timp unii lideri poltici din AIE își mai pot salva carierele poltice și unele partide își pot asigura supraviețuirea dacă participă activ la curățarea sistemului." a concluzionat Mihai Godea.