Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-19/william-hague-deciziile-pe-care-le-vor-lua-in-urmatoarele-luni-autorita-ile-de-la-chi-inau-vor-deter-28618.html
Data: Feb 19, 2013 (14:22)

William Hague: Deciziile pe care le vor lua în următoarele luni autoritățile de la Chișinău vor determina în mare măsură viitorul Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut  astăzi, 19 februarie a.c., la Reședința de Stat, o întrevedere cu ministrul de Externe ai Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, William Hague, ministrul de Externe al Poloniei, Radosław Sikorski şi ministrul de Externe al Regatului Suediei, Carl Bildt, aflați în vizită oficială la Chișinău.

Președintele Timofti le-a mulțumit șefilor diplomațiilor britanică, poloneză și suedeză pentru sprijinul pe care statele lor îl acordă Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. Șeful statului i-a asigurat pe oficialii europeni că țara noastră va continua să implementeze într-un ritm susținut reformele europene, indiferent de disputele politice din ultima perioadă. „Republica Moldova rămâne o țară credibilă și previzibilă pentru partenerii săi externi”, a notat președintele Timofti.

Oficialii europeni au încurajat autoritățile de la Chișinău să persevereze pe calea reformelor. Ministrul britanic de Externe, William Hague, a spus că Republica Moldova a înregistrat în acest sens succese remarcabile în ultimii 3 ani, dar a arătat că „mai sunt multe de făcut”. „Deciziile pe care le vor lua în următoarele luni autoritățile de la Chișinău vor determina în mare măsură viitorul Republicii Moldova și al întregii regiuni din care fac parte state-membre ale Parteneriatului Estic”, a subliniat șeful diplomației britanice.

Oficialii europeni s-au interesat în mod special de mersul reformei în justiție, precum și de situația din cadrul Coaliției de guvernământ.

Președintele Timofti a declarat în acest context că în cursul acestei săptămâni ar urma să convoace o reuniune cu liderii Alianței pentru Integrare Europeană în vederea stabilirii unui consens asupra chestiunilor divergente, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.