Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.02.2013

Întreprinzători din domeniul agroalimentar participă la Programul ”Misiunea cumpărătorului”, Turcia

În perioada 18 - 21 februarie 2013, agenţi economici autohtoni din domeniul agroalimentar participă la Programul "Misiunea cumpărătorului", desfășurat în cadrul Expoziţiilor internaționale "ANFAŞ Food Product" şi "ANFAŞ BEVEX", în Antalya, Turcia. Vizita de afaceri în Turcia este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, cu scopul de a intensifica relaţiile comercial-economice moldo-turceşti și a facilita inițierea noilor parteneriate între oamenii de afaceri din cele două state.

Ludmila Rotaru, șef al Secţiei colaborare cu organizaţii internaţionale a CCI a spus că, din grupul de businessmeni fac parte reprezentanți ai firmelor "Moldexprespoşta", "Danirang", "Sevex-Prim", "Ihticom", "MobiGrup Anturaj", "Megavil Grup" ș.a.
În cadrul Programului "Misiunea cumpărătorului", desfășurat de Asociaţia Exportatorilor din or. Antalya şi coordonat de Ministerul Economiei al Turciei, intreprinzătorii vor avea întrevederi bilaterale de afaceri. De asemenea, ei vor vizita companii, precum și Expoziţiile internaționale "ANFAŞ Food Product" şi "ANFAŞ BEVEX".

La "ANFAŞ Food Product" vor fi expuse cereale, condimente şi uleiuri, carne, pește, produse de patiserie, lactate, produse agricole proaspete și congelate, conserve etc.
"ANFAŞ BEVEX" este specializată în băuturi alcoolice și nealcoolice.
La cele două evenimente vor mai fi prezentate echipamente, tehnologii, utilaje pentru ambalare, îmbuteliere.
CCI a Moldovei organizează sistematic vizite de afaceri în Turcia, la Programul "Misiunea cumpărătorului".
Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Turcia, pentru anul 2012, a înregistrat suma de 444.3 mil. USD, cu 0.67% mai mult comparativ cu anul 2011.

Exportul de mărfuri moldovenești în Turcia, realizat în 2012, a însumat 56.1 mil. USD, scăzând cu 24% faţă de anul precedent. Turcia deţine o pondere de 2.6 % în volumul total al exportului RM.

Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în Republica Moldova din Turcia a însumat 388.2 mil. USD şi a înregistrat o creștere de 5.8 % în raport cu anul 2011. Turcia deţine o pondere de 7.45 % în volumul total al importului RM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus