Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.02.2013

Deputații din fracțiunea parlamentară a PLDM au adresat astăzi repetat directorului Centrului Național Anticorupție o invitație la ședința fracțiunii

Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova au adresat astăzi repetat directorului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru o invitație la ședința fracțiunii.

Fracțiunea parlamentară a PLDM califică refuzul șefului CNA drept o sfidare a normelor de drept. Art.17 din Legea despre statutul deputatului în Parlament prevede că deputatul este în drept să propună spre examinare Parlamentului probleme ce țin de controlul asupra modului în care organele de stat și cele obștești execută legile și hotărîrile Parlamentului. De asemenea, art.6 din Regulamentul Parlamentului  stabilește faptul că fracțiunile parlamentare au dreptul să inițieze audieri parlamentare, iar în art.44 din Legea cu privirea la CNA este stipulat că activitatea Centrului este supusă monitorizării din partea societății, supravegherii parlamentare și controlului autorității judiciare în limitele competențelor stabilite.

Deputații PLDM consideră drept argument plauzibil, invocat de șeful CNA, doar faptul că ședința urma să aibă loc la sediul PLDM. Specificăm însă că fracțiunea nu dispune de spațiu pentru desfășurarea ședințelor sale la sediul Parlamentului, ținînd cont de componența sa numerică. Viorel Chetraru a participat însă anterior la ședințe care au avut loc la sediul PLDM, inclusiv cînd a cerut voturile a 31 de deputați PLDM pentru a fi numit director la CNA.

Fracțiunea parlamentară a PLDM a adresat astăzi un mesaj repetat șefului CNA în care îi propun acestuia să stabilească el locația. Deputații își exprimă disponibilitatea de a desfășura ședința inclusiv la sediul CNA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus