Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.02.2013

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorii ţărilor Uniunii Europene acreditaţi la Chișinău

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorii ţărilor Uniunii Europene acreditaţi la Chișinău

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorii ţărilor Uniunii Europene acreditaţi la Chișinău, precum și cu cel al Turciei. La eveniment au mai fost prezenți Dirk Lorenz, ofițer politic în cadrul Delegației Uniunii Europene din Republica Moldova, și vicepremierul Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În debut, Vlad Filat a spus că şi-a dorit această întrevedere pentru a face un schimb de opinii cu corpul diplomatic pe marginea situaţiei politice din Republica Moldova, dar şi vizavi de mersul reformelor şi procesul de integrare europeană.

În cadrul discuțiilor, Premierul a menționat că Guvernul R. Moldova va continua să depună toate eforturile pentru a-și îndeplini angajamentele asumate și și-a exprimat încrederea că reformele lansate vor fi implementate. În aceiași ordine de idei, Vlad Filat a mulțumit ambasadorilor și statelor pe care aceștia le reprezintă pentru susținerea acordată Republicii Moldova.
Prim-ministrul a subliniat că anul curent este foarte important pentru viitorul Republicii Moldova. În context, Prim-ministrul a vorbit despre importanța menținerii unui dialog eficient între Guvern și reprezentanții diplomației UE acreditate la Chișinău. 
În același context, Prim-ministrul a menționat că vizita celor trei miniștri de externe ai Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, William Hague,  Poloniei, Radosław Sikorski, şi Regatului Suediei, Carl Bildt este o onoare pentru Republica Moldova.
„Sper că această vizită va reprezenta un stimul atît pentru accelerarea relațiilor de pe dimensiunea bilaterală, cît și a celei de integrare europeană”, a spus Prim-ministrul.

Reprezentanții corpului diplomatic au menționat că apreciază angajamentul Guvernului Republicii Moldova de a continua calea de integrare europeană şi au dat asigurări privind susţinerea din continuare a acestei priorităţi.  
, informează Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus