Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-18/politzia-cerceteaza-penal-un-grup-de-persoane-suspectate-de-punerea-in-aplicatzie-a-cardurilor-false-28592.html
Data: Feb 18, 2013 (13:58)

Poliţia cercetează penal un grup de persoane suspectate de punerea în aplicaţie a cardurilor false

Din grup fac parte 8 persoane, cu vîrsta cuprinsă între 19 şi 30 ani, locuitori ai raionului Edineţ, Bălţi și doi cetăţeni străini. Potrivit cercetărilor polițienești, grupul își desfășoară activitatea de la începutul anului curent, şi sunt specializaţi în confecţionarea şi punerea în circulaţie a cardurilor bancare false.

Astfel, la data de 6 februarie curent, ca rezultat al măsurilor speciale de investigaţie, forţele de ordine, au reţinut în flagrant delict doi membri ai grupului, într-un supermarket din municipiul Bălţi. Tinerii au procurat articole de tutungerie în suma de peste 8 000 lei, le-ar fi împărțit între ei și ar fi încercat să achite fiecare cu câte un card fals.

Ulterior, poliţia a identificat şi ceilalţi șase membri ai grupului, doi dintre care s-au dovedit a fi angajaţi ai supermarketului, în care au fost reţinuţi „colegii” săi.
Investigațiile polițienești au stabiit că fiecare membru al grupului își avea rolul său: cetățenii străini fiind responsabili de falsificarea nemijlocită a cardurilor și introducerea lor în Moldova, moldovenilor revenindu-le rolul de cumpărători ilegali și transportatori ai mărfii. Pentru o tranzacție ilicită, cetățenii moldoveni primeau un procent stabilit din timp cu cetățenii străini din suma totală operată.

La moment, șase suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate în baza art. 237 al. 1 Cod Penal al RM. Cei doi cetățeni străini au reușt să părăsească teritoriul țării, fiind anunțați în căutare.
Potrivit legislației persoanele găsite vinovate de „Fabricarea sau punerea în circulaţie a cardurilor sau a altor carnete de plată false”, riscă privaţiune de libertate de la 5 la 10 ani, informează Centrul de presă al DP MAI.