Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.02.2013

Moldova și România au semnat Regulamentul Centrului Comun de Contact Galați

Moldova și România au semnat Regulamentul Centrului Comun de Contact Galați

Cetățenii Moldovei și României vor beneficia de o frontieră mai sigură, o frontieră protejată mai bine de trafic ilicit de droguri, automobile furate și migrație ilegală, în urma creării Centrului Comun de Contact Galați.
 
Acesta este o formă de cooperare dintre Polițiile de Frontieră și Vamele din Moldova și România care permite o mai bună prevenire a traficului de persoane, a migrației ilegale, a traficului ilegal de mărfuri accizabile, a traficului autovehiculelor furate și a falsurilor din documentele de călatorie.
 
Dorin Recean a semnat vineri, 15 februarie, la București, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Centrului Comun de Contact Galaţi, în prezența vice-prim-ministrului, ministrului finanţelor publice al României, Daniel Chiţoiu și a ministrului Afacerilor Interne al României, Radu Stroe.
 
„Avem privilegiul să beneficiem de asistenţă tehnică continuă şi să colaborăm cu cei mai buni specialişti din Ministerul Afacerilor Interne al României. Documentul semnat astăzi reprezintă un pas foarte important în operaţionalizarea activităţii comune de combatere a infracţionalităţii la frontieră”, a declarat Dorin Recean în cadrul ceremoniei publice de semnare a documentului.
 
„Operaţionalizarea Centrului de la Galaţi reprezintă o modalitate de colaborare rapidă şi eficientă, pentru rezolvarea în timp real a problematicii de la frontiera comună româno-moldoveană. De asemenea, funcţionarea acestui Centru este un sprijin pentru ambele ţări în creşterea credibilităţii lor în faţa Uniunii Europene”, a adăugat ministrul Ministrul afacerilor interne al României, Radu Stroe.
 
Crearea Centrului Comun de Contact Galați este un pas important pentru ambele țări în procesele de integrare în UE: pentru România acțiunea se încadrează în eforturile de aderare la spațiul Schengen, pentru Republica Moldova acțiunea este importantă pentru obținerea regimului liberalizat de vize cu UE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus