Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.02.2013

Dirk Schuebel: Uniunea Europeană speră ca reformele democratice inițiate în țara noastră să continue

Dirk Schuebel: Uniunea Europeană speră ca reformele democratice inițiate în țara noastră să continue

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, s-a întâlnit astăzi, 17 februarie a.c., la Reședința prezidențială, cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Dirk Schuebel.

Cei doi oficiali au discutat despre situația politică din țară și, în particular, despre disensiunile existente în interiorul Coaliției de guvernământ.

Șeful statului l-a informat pe Dirk Schuebel despre consultările pe care le-a avut în ultimele zile cu liderii Alianței pentru Integrare Europeană și și-a întărit disponibilitatea de a continua aceste consultări în timpul apropiat, până la identificarea unei soluții pentru situația creată. Nicolae Timofti a dat asigurări că actuala guvernare și toți exponenții săi rămân fideli ideii de integrare europeană și vor păstra actualul curs de dezvoltare a Republicii Moldova.

Dirk Schuebel a declarat, la rândul său, că Uniunea Europeană urmărește cu atenție procesele politice care au loc în Republica Moldova și speră ca reformele democratice inițiate în țara noastră să continue.

Cei doi oficiali au subliniat importanța menținerii în Republica Moldova a ordinii legale și constituționale.

Nicolae Timofti și Dirk Schuebel au abordat în context chestiuni privind relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Ei au trecut în revistă etapele pe care ar urma să le parcurgă țara noastră pentru a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și pentru a obține liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus