Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.02.2013

Compania moldovenească Djofra-M planifică să deschidă o uzină de producere a plaselor industriale din fibră de carbon în Zona Economică Liberă Valkaneş

Compania moldovenească Djofra-M planifică să deschidă o uzină de producere a plaselor industriale din fibră de carbon în Zona Economică Liberă Valkaneş

La finele anului 2012, Compania moldovenească „Djofra-M” S.R.L. a lansat activitatea uzinei de plasă industrială din fibre de sticlă pe teritoriul Zonei Antreprenoriatului Liber „Expo-Business-Chişinău”, o uzină similară fiind lansată de curînd şi în ZEL „Valkaneş” din sudul ţării.

Potrivit responsabililor din cadrul Administrației Zonei libere, întreprinderea sus menţionată a investit deja în realizarea proiectului său peste 3 mil. lei. În semestrul întîi al anului curent compania intenţionează sa-și extindă producerea, în rezultat, volumul investițiilor va constitui peste. 5 mil.lei.

Odată cu atingerea capacităţii planificate, producția fabricată va însuma lunar 1 mil. m2 de plasă din fibre de sticlă. Volumul total al vînzărilor anuale, conform proiectului este de 50 mil. lei. Investitorul a angajat 42 de muncitori care lucrează în trei schimburi.

Plasa din fibre de sticlă se întrebuințează pe larg în construcție pentru lucrările din interior și exterior. Plasa vizată deţine alcalinitate rezistentă, nu arde, este elastică, asigură stabilitatea dimensiunilor și este rezistentă la rupturi. Ea îmbunătățește lucrările de tencuială, în special pe pereții și tavanele cu o suprafață mai puțin netedă și la colțuri.

Plasa nu permite crăparea suprafețelor, reține stratul de tencuială la diferite temperaturi, la tasarea blocurilor. În plus, plasa din fibre de sticlă se întrebuințează pe larg în procesul de încălzire a pereților, în sistemele de încălzire a podelelor.

Producția nominalizată este solicitată pe pieţele externe, este exportată în ţările Uniunii Europene, îÎn paralel, se negociază referitor la livrarea mărfii date şi în unele țări din CSI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus