Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.02.2013

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat : Condamnăm vehement aceste show-uri politice şi mediatice care pun în pericol funcţionarea întregului sistem fiscal al R.Moldova

În legătură cu descinderea reprezentanţilor CNA în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat, IFPS comunică următoarele:

Considerăm că nimeni nu trebuie să se sustragă cercetărilor organelor de drept, indiferent de statutul său, însă suntem îndreptăţiţi să credem că acţiunea de astăzi, însoţită de organizarea unui show mediatic de prost gust, nu are alt scop decît compromiterea şi intimidarea celor care sunt vizaţi.

In acelaşi timp nu putem să nu observăm o stranie coordonare a evenimentelor din ultima perioadă, începută odată cu schimbarea radicală de atitudine a Serviciului Fiscal de Stat faţă de marii evazionişti, de firmele fantomă care practic, în acest moment, nu mai există. În acela ş i timp, aceste percheziţii, neargumentate în nici un fel, au coincis şi cu controalele de la întreprinderea Metal Feros unde au fost descoperite fraude record în Republica Moldova. Întâmplător sau nu, aceste acţiuni de intimidare, reflectate prin show-uri mediatice grosolane, au loc în exact aceea ş i perioadă în care Serviciul Fiscal de Stat documentează acţiunile unui grup de firme din domeniul telecomunicaţiilor, al exportului de metale etc. Dacă iniţial, până acum câteva săptămâni, puteam vorbi doar despre ameninţări cu răfuiala fizică, iată că, din păcate, astăzi asistăm la un fenomen foarte periculos pentru un Stat de drept, mai precis atunci cînd instituţii ale Statului sînt folosite pentru intimidarea altor instituţii.
Luând în consideraţie cele expuse mai sus, condamnăm vehement aceste show-uri politice şi mediatice care pun în pericol funcţionarea întregului sistem fiscal al Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus