Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.02.2013

Premierul polonez a confirmat deplina susținere a țării sale pentru Republica Moldova

Premierul polonez a confirmat deplina susținere a țării sale pentru Republica Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Donald Tusk, Prim-ministrul Republicii Polone. Cei doi Premieri au discutat despre relaţiile moldo-polone în diverse domenii de colaborare şi despre avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene. De asemenea, Vlad Filat a făcut o scurtă trecere în revistă a situaţiei de ultimă oră din Republica Moldova.

Vlad Filat a subliniat că Polonia este un partener important al Republicii Moldova şi a precizat că expertiza partenerilor polonezi reprezintă o susţinere consistentă în parcursul democratic şi european al țării noastre. Premierul a menţionat caracterul ascendent al relaţiilor bilaterale moldo-poloneze în ultimii ani şi a pledat pentru menţinerea aceluiaşi ritm în continuare.

Un subiect al discuţiei l-a constituit evoluţia dialogului RM-UE. Vlad Filat a făcut o trecere în revistă a realizărilor înregistrate pînă în prezent, menţionînd că integrarea europeană este o prioritate a Republicii Moldova.
 
La rîndul lui, Donald Tusk a remarcat progresul înregistrat de RM pe calea apropierii de Uniunea Europeană. Premierul polonez a confirmat deplina susținere a țării sale pentru Republica Moldova și personal pentru Vlad Filat, precizînd că şi ţara sa, dar şi el personal, vor continua să acorde suport Republicii Moldova în realizarea obiectivelor stabilite, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus