Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.02.2013

Presedintele Timofti va purta consultari cu liderii partidelor parlamentare

Presedintele Timofti va purta consultari cu liderii partidelor parlamentare

Președintele Nicolae Timofti va purta consultări în perioada imediat următoare cu liderii partidelor parlamentare pentru a se edifica asupra pozițiilor pe care le au acestea în condițiile actuale, după decizia uneia dintre componentele Alianței de Integrare Europeană, Partidul Liberal-Democrat, de a renegocia Acordul de Constituire a Coaliției de guvernare.

Șeful statului consideră că Republica Moldova trebuie să aibă o guvernare funcțională, cu o susținere parlamentară solidă, pentru a pune în aplicare amplele reforme structurale și politice care au început în țara noastră și care au fost convenite cu principalul nostru partener extern, Uniunea Europeană.

Președintele Timofti este de părere că, în pofida divergențelor politice, care trebuie depășite, singura cale de dezvoltare a țării trebuie să rămână integrarea europeană, în numele viitorului țării și al bunăstării cetățenilor.

Președintele va avea, așadar, discuții separate cu liderii Alianței de Integrare Europeană și cu reprezentanții opoziției, în încercarea de a fi identificată cât mai curând o modalitate prin care să fie depășită actuala criză politică, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus