Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.02.2013

Ministrul afacerilor externe român l-a primit astăzi pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă

Ministrul afacerilor externe român l-a primit astăzi pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 13 februarie 2013, pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat aspecte legate de demersurile europene ale Republicii Moldova, ministrul român evidenţiind elementele rezultate din concluziile şi deciziile convenite în reuniunea Consiliului Afacerilor Generale (4 februarie 2013), şi respectiv a Consiliului European (7-8 februarie 2013), desfăşurate la Bruxelles.

Ministrul Corlățean s-a referit la semnalul pozitiv pe care România l-a transmis în cadrul Consiliului European cu privire la perspectivele Parteneriatului Estic. România a susținut necesitatea utilizării unui limbaj cât mai ambiţios în ceea ce priveşte Republica Moldova, având în vedere progresele înregistrate de acest stat în relația cu Uniunea Europeană. Adoptarea Concluziilor Consiliului European reflectă demersul României privind realizarea obiectivului de încheiere a Acordului de Asociere UE-Republica Moldova, inclusiv a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu UE până la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius (noiembrie 2013). Ministrul Titus Corlăţean a reconfirmat în discuțiile cu partenerii europeni sprijinul pentru atingerea obiectivului Republicii Moldova de semnare a Acordului de Asociere cu ocazia Summitului de la Vilnius.

La rândul său, ambasadorul Reniţă a confirmat interesul Guvernului Republicii Moldova de a organiza în perioada următoare, cu sprijinul României, reuniunea Grupului pentru Acţiunea Europeana a Republicii Moldova (GAERM). În acest sens, demnitarul român a arătat că Ministerul Afacerilor Externe va efectua demersuri pentru organizarea unei reuniuni a GAERM  în marja Consiliului Afacerilor Externe din 11 martie 2013, informează MAE român.

cuvinte-cheie:

Comentarii (5)

 

Sus