Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.02.2013

Iurie Leancă a participat la cea de-a II-a Reuniune a Dialogului politic informal din cadrul Parteneriatului Estic

Iurie Leancă a participat la cea de-a II-a Reuniune a Dialogului politic informal din cadrul Parteneriatului Estic

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a participat astăzi, 12 februarie 2013, la cea de–a II-a Reuniune a Dialogului politic  informal din cadrul Parteneriatului Estic, în formatul miniştrilor de Externe, de la Tbilisi.

Discuţiile din cadrul reuniunii au vizat evaluarea implementării de către statele partenere a Foilor de parcurs elaborate pentru dimensiunea bilaterală a relaţiilor cu UE, precum şi relevarea acţiunilor prioritare care necesită a fi întreprinse în vederea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius din noiembrie 2013.

Luând în consideraţie reuşitele obţinute în realizarea angajamentelor asumate în raport cu UE, ministrul Iurie Leancă şi-a exprimat încrederea în rezultatele pozitive pe care Republica Moldova va reuşi să le consemneze cu ocazia Summit-ului de la Vilnius, atât sub aspectul numărului de obiective atinse, cât şi al impactului benefic al acestora asupra procesului de integrare europeană a RM. În acest context, un rol major revine implementării Acordului de Asociere şi a prevederilor sale referitoare la Zona de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător.

Potrivit MAEIE, şeful diplomaţiei moldoveneşti a purtat discuţii cu omologii săi din statele partenere despre evoluţiile relaţiilor bilaterale şi cooperarea în contextul multilateral, inclusiv în vederea maximizării beneficiilor pe care le oferă dimensiunea multilaterală a Parteneriatului Estic.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus