Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-11/la-chi-inau-va-avea-loc-o-reuniune-a-unui-comitet-al-adunarii-parlamentare-euronest-28473.html
Data: Feb 11, 2013 (11:37)

La Chișinău va avea loc o reuniune a unui comitet al Adunării Parlamentare Euronest

La 12 februarie 2013 la Palatul Republicii din capitală Comitetul pentru integrare economică, aproximare și convergență juridică cu politicile UE al Adunării Parlamentare Euronest va desfășura un seminar cu genericul ”Aproximarea legislației naționale a țărilor Parteneriatului Estic cu legislația UE în domeniul economic.

Reuniunea va fi prezidată de copreședinții acestui comitet Veaceslav Ioniță, președinte al Comisiei economie, buget și finanțe din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, și Göran Fӓrm din Suedia, membru al Parlamentului European, care vor prezenta și rapoarte la temă.

Din componența delegației Parlamentului European mai face parte și europarlamentarul Filip Kaczmarek din Polonia.

Participanții la seminar vor aborda tematici privind aproximarea juridică în domeniul economic în țările Parteneriatului Estic – diferite etape ale acestor state în procesul de convergență economică cu UE, aspecte comerciale ale aproximării juridice, consolidarea structurilor administrative și organizaționale pentru implementarea și aplicarea eficientă a legislației adoptate în domeniul economic.

În după amiaza zilei de 12 februarie participanții la reuniune vor avea o întrevedere cu Marian Lupu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova.

În aceeași zi se va convoca în ședință și Comisia economică a Adunării Parlamentare Euronest.

La reuniune vor participa deputați din Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Georgia și Ucraina, informează un comunicat al Legislativului.