Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.02.2013

Întreprinderi autohtone participă la ediția a XX-a a Expoziţiei internaţionale specializate ”Prodexpo”, la Moscova

Întreprinderi autohtone participă la ediția a XX-a a Expoziţiei internaţionale specializate ”Prodexpo”, la Moscova

Produsele alimentare și băuturile agenților economici din Moldova sunt expuse la ediția a XX-a a Expoziţiei internaţionale specializate ”Prodexpo”, care are loc în perioada 11-15 februarie 2013, la Moscova, Federația Rusă. Participarea întreprinderilor autohtone la eveniment este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

Șefa Direcției Expoziții și Târguri a CCI, Marina Petrov, a menționat că, printre participanți se numără companiile ”Chateau Vartely”, “Renaissance Perfect”, “Azamet Grup”, Combinatul de vinuri şi divinuri “Kvint”, “Vinăria Purcari” etc.
”Federația Rusă este unul din principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova. Expoziția oferă un bun prilej de a promova mărfurile autohtone pe această piață, dar și în afara ei, deoarece la ”Prodexpo 2013” participă peste 2500 de expozanţi din 55 de ţări, iar 29 de state au standuri naţionale.

Agenții economici din Moldova vor organiza degustări şi prezentări de produse, vor lua parte la întrevederi de afaceri. De asemenea, 10 întreprinderi de la noi din țară vor participa la Concursul internaţional ”Produsul anului”, desfăşurat în cadrul expoziţiei”, a precizat Marina Petrov.

Potrivit sursei citate, standurile companiilor din Moldova vor fi vizitate de persoane publice din Federaţia Rusă, reprezentanți ai Camerei de Comerţ şi Industrie din Rusia, oameni de afaceri din CSI şi mass-media.

Pe 11 februarie, după inaugurarea oficială a expoziției, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, ES Andrei Galbur, s-a întrunit cu businessmenii autohtoni pentru a discuta despre problemele ce apar la exportul mărfurilor moldovenești pe piața rusă.

Expoziţia internaţională ”Prodexpo” este recunoscută de Asociaţia Mondială a Industriei Expoziţiilor (UFI) și cuprinde un vast program de afaceri: conferinţe, mese rotunde, master class, concursuri.

Suprafaţă expozițională constituie peste 85.000 de metri pătraţi, repartizați pe 17 subdiviziuni tematice care vizează întregul nomenclator de produse alimentare şi băuturi, echipament de producere şi ambalare a acestora.

Expoziţia internaţională specializată ”Prodexpo” are loc cu susţinerea Ministerului Agriculturii al Federaţiei Ruse, Primăriei or. Moscova şi Camerei de Comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse.

Deja de peste 15 ediții, CCI a Moldovei organizează anual participarea întreprinderilor autohtone la ”Prodexpo”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus