Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.02.2013

Poliţia a reţinut doi tineri care încercau să vîndă un microbuz furat

Poliţia a reţinut doi tineri care încercau să vîndă un microbuz furat

La data de 6 februarie curent, în jurul orei 14:00, poliţia a intrat în posesia unei informaţii operative precum că pe o stradă din comuna Cricova, două persoane intenționează să comercializeze un microbuz de model „VW Transporter LT5” de culoare albă, fără acte de proprietate.

Pentru a verifica informația, angajații Direcției Poliție Criminală din cadrul Departamentului Poliție au inițiat un plan special de acțiuni.

Astfel, forțele de ordine au stabilit că mașina care urma a fi comercializată era sustrasă din garajul unei gospodării din raionul Criuleni. Imediat, grupul operativ s-a deplasat la fața locului pentru a reține comercianții.

În timpul desfășurării operațiunii de reținere, minorul se afla la volanul microbuzului furat, cel de-al doilea fiind la volanul unui «Audi A4». Minorul, a fost imobilizat, tânărul de 18 ani, însă, a accelerat mașina și a încercat să fugă de poliție. A urmat o adevărată cursă de raliu, suspectul fiind urmărit de o mașină de serviciu a polițiștilor, aceasta având girofarul conectat. Poliția a blocat trecerea mașinii suspectului. Solicitat de forțele de ordine să iasă din unitatea de transport, acesta a accelerat brusc în direcţia poliţiei. La încercarea de a stopa maşina, au fost trase două focuri de avertizare şi unul în direcţia roţilor automobilului tînărului, din arma de dotare a unuia dintre polițiști.

Astfel, suspectul a fost blocat şi stopat cîteva minute mai tîrziu pe traseul Cricova-Chişinău.

La moment, tinerii sunt cercetaţi penal în baza art. 186 al. 5 Cod penal al RM.  Potrivit legislației, persoanele culpabile de comiterea unui Furt riscă pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen la 7 la 12 ani, informează Centrul de presă al DP MAI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus