Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.02.2013

Poliția a reținut un angajat al poliției rutiere bănuit de corupere pasivă

La 6 februarie 2012, angajații Direcției Investigații și Securitate Internă în comun cu polițiștii de la Direcția Investigare a Fraudelor au reținut un inspector al poliției rutiere suspectat de corupere pasivă în raionul Cantemir.

Inspectorul poliției rutiere ar fi estorcat și obținut de la un locuitor al satului Cania, Cantemir, suma de 150 de euro pentru pentru nesancţionarea asupra unor încălcări contravenţionale. Inspectorul se afla în orele de lucru, în uniforma de polițist la momentul primirii banilor. Acesta este angajat al poliției din anul 2011. El a fost reținut de polițiști și este cercetat în arest la domiciliu.

Pe acest caz, în aceeași zi, a fost deschisă cauza penală de către procuratura raionului Cantemir, conform articolului 324 alineatul 2 litera c al Codului Penal „Corupere pasivă”. În cazul în care va fi găsit vinovat de instanța de judecată, bănuitul riscă pedeapsa cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

MAI va continua investigațiile interne pentru a documenta și transmite procuraturii cazurile de corupție cu implicarea polițiștilor, informează Centrul de presă al DP MAI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus