Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.02.2013

Ministrul Justiției întreprinde o vizită oficială în Lituania

Ministrul Justiției  întreprinde o vizită oficială în Lituania

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, se va întâlni mâine, pe 8 februarie, la Vilnius, cu omologul său lituanian, Juozas Bernatonis. Întrevederea se va desfășura în cadrul vizitei oficiale pe care Oleg Efrim o întreprinde în Lituania în delegația condusă de ministrul Afacerilor Externe, Iurie Leancă, pentru a participa la cea de-a IV-a reuniune a Comisiei mixte moldo-lituaniene pentru cooperare în domeniul integrării europene.

În cadrul vizitei, ministrul Justiției are programate în această după-amiază un șir de alte întâlniri separate, cu corpul academic al Facultății de Drept de la Universitatea din Vilnius, precum și cu judecătorii Curții Supreme de Justiție din Lituania, în frunte cu președintele acesteia, Gintaras Kryževičius, iar mâine – cu avocatul parlamentar pentru egalitatea de șanse, Aušrinė Burneikienė. 

De asemenea, mâine Oleg Efrim va susține un discurs în fața participanților la cea de-a IV-a reuniune a Comisiei moldo-lituaniene pentru cooperare în domeniul integrării europene, care se va axa pe problema reformei promovate de Guvernul Republicii Moldova în domeniul Justiției.

Vă amintim că Ministerul Justiției de la Chișinău și cel de la Vilnius au instituit în octombrie 2011 un For moldo-lituanian de cooperare juridică, cu statut de platformă informală permanentă, menită să consolideze relațiile dintre reprezentanții organelor de drept, ai membrilor societății civile și academice din ambele țări. Tot atunci, Ministerul Justiției a semnat un acord de colaborare cu Consiliul Judecătorilor și Administrația Instanțelor de Judecată din Republica Lituaniană, profitând de pe seama acestuia, în ultimii doi ani, de un schimb de experiență în ceea ce privește reforma în sectorul Justiției sub aspecte cum ar fi administrarea instanțelor de judecată, fortificarea instituțiilor de autoadministrare judecătorească, selecția judecătorilor, optimizarea procesului de judecată, sistemele informaționale ale judecătoriilor, etc., informează un comunicat al Ministerului Justiției.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus