Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.02.2013

Autorul atacului armat din Bucuresti este un cetăţean din Republica Moldova

Autorul atacului armat din Bucuresti este un cetăţean din Republica Moldova

Principalul suspect în atacul armat comis pe 26 noiembrie 2012 a fost localizat şi prins, miercuri, la Moscova, de autorităţi.

''În cursul după-amiezii de ieri, la Moscova, a fost localizat şi prins principalul suspect în cazul comis pe 26 noiembrie 2012 la Bucureşti. Acesta este un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani. Împotriva acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă la 18 ianuarie 2013 de Tribunalul Bucureşti secţia a II-a penală. În aceeaşi zi s-a emis mandatul de arestare european şi mandatul de urmărire internaţională'', a spus, joi, şeful IGPR, Petre Tobă, adăugând că cetăţeanul moldovean este principalul suspect şi într-un alt caz comis la Londra, cu un mod de operare asemănător.

El a precizat că cetăţeanul moldovean este suspect de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a fost pus sub urmărire internaţională de Interpol, în 18 ianuarie 2013, scrie Agerpres.

''Începând cu data de 18 ianuarie 2013 cetăţeanul moldovean a fost pus în urmărire internaţională prin intermediul Biroului Naţional Interpol Bucureşti fiind difuzat către cele 190 de state membre ale organizaţiilor Poliţiei Criminale Interpol. (...) Autorităţile române au demarat deja procedurile judiciare pentru extrădarea suspectului. Acestea vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi (n.r. joi) şi vor fi înaintate autorităţilor judiciare din Federaţia Rusă pentru punerea în executare, având în vedere prevederile Convenţiei europene de extrădare în care şi România şi Rusia sunt membre", a declarat Tobă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus