Trimite e-mail | Printeaza
Social
07.02.2013

Au fost majorate salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de raioane

Au fost majorate salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de raioane

Cei peste 1143 de primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de raioane vor primi salarii mai mari cu până la 48%. Guvernul a aprobat  proiectul legii privind modificarea și completarea Legii nr. 355-XVI  din 23 decembrie 2005 cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar propus de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Proiectul de lege în cauză este elaborat  în scopul realizării unor măsuri de politică salarială prevăzute în Cadrul Bugetar pe Termen Mediu 2012-2014.

În scopul ameliorării situației privind salarizarea persoanelor de demnitate publică din cadrul autorităților publice locale și lichidării decalajului creat dintre nivelul de salarizare al aleșilor locali și cel al funcționarilor publici din subordinea lor, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei  propune o majorare mai semnificativă a salariilor lunare pentru primari și viceprimari, președinți și vicepreședinți ai raioanelor vor beneficia de salarii majorate intre 33% și 48% în dependență de numărul de locuitori din unitatea administrativă gestionată.

Pentru realizarea măsurii de politică salarială ce ține de majorarea salariilor lunare pentru persoanele cu funcție de demnitate publică se propune majorarea începînd cu 1 aprilie 2013 cu 7 la sută a salariilor lunare pentru persoanele cu funcții de demnitate publică din autoritățile publice centrale, instanțele judecătorești, procuratură, precum și pentru personalul din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică.

De majorarea cu 7 la sută a salariilor lunare vor beneficia peste 1566 persoane cu funcții de demnitate publică din autoritățile publice centrale, inclusiv 101 deputați, 773 procurori, 516 judecători.

Necesarul de mijloace bugetare pentru implementarea salariilor lunare majorate constituie circa 4,0 mil. lei în calcul lunar sau 32,0 mil. lei pentru 8 luni ale anului 2013, informează  Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus