Trimite e-mail | Printeaza
Social
07.02.2013

A fost semnat Acordul de finanţare dintre R.Moldova şi Asociaţia Internaţională de Dezvoltare privind realizarea proiectului de “Reformă a Educaţiei din Moldova”

A fost semnat Acordul de finanţare dintre R.Moldova şi Asociaţia Internaţională de Dezvoltare privind realizarea proiectului de “Reformă a Educaţiei din Moldova”

Veaceslav Negruţa, Ministrul Finanţelor, şi Abdoulaye Seck, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru Moldova au semnat Acordul de finanţare între Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională de Dezvoltare pentru realizarea Proiectului de “Reformă a Educaţiei din Moldova”.

Obiectivul prezentului Proiect este consolidarea calităţii învăţămîntului prin sprijinirea reformelor puse în aplicare de eficienţă în sectorul educaţiei. Acesta fiind o operaţiune prin care Banca Mondială sprijină eforturile Guvernului Republicii Moldova prin sporirea productivităţii şi competitivităţii, necesară pentru atragerea noilor investiţii pentru economia naţională. 

Semnarea acestui acord va contribui la dezvoltarea şi implementarea standardelor de asigurare a calităţii pentru şcolile recipiente, îmbunătăţirea sistemelor de evaluare a studenţilor, îmbunătăţirea eficienţei prin eliminarea capacităţii excesive şi crearea unui sistem educaţional mai flexibil.

Acordul în cauză prevede contractarea unui împrumut în sumă de 40,0 mil. dolari SUA, la condiţiile standard ale Asociaţiei Internaţionale de Dezvoltare cu o maturitate de 25 ani, inclusiv 5 ani perioada de graţie, taxa de deservire -0,75% anual, rata dobînzii-1,25% anual, taxa de angajament- 0,5% anual, informează un comunicat al Ministerului Finanțelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus