Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.02.2013

Ministrul Justiției a discutat cu ambasadorul Ungariei implementarea reformelor în Justiția din Moldova

Ministrul Justiției a discutat cu ambasadorul Ungariei implementarea reformelor în Justiția din Moldova

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a avut astăzi o întâlnire bilaterală cu Mátyás Szilágyi, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, pentru a discuta implementarea Strategiei de Reformă în Sectorul Justiției și alte subiecte de interes comun.

Oleg Efrim  i-a relatat diplomatului ungar despre un nou pachet de inițiative legislative ce vizează, în particular, îmbunătățirea procedurilor privind răspunderea disciplinară a magistraților, dar și măsuri drastice de prevenire și combatere a corupției.

Astfel, potrivit lui Oleg Efrim, prin inovații cum ar fi introducerea răspunderii penale pentru îmbogățirea ilicită și confiscarea extinsă a averilor ce nu pot fi justificate, prin înăsprirea pedepselor pentru acte de corupție în general, Guvernul de la Chișinău face dovada seriozității intențiilor sale în lupta cu acest flagel social și, totodată, racordează legislația națională la standardele europene în domeniu.

La rândul său, Mátyás Szilágyi a încurajat Ministerul Justiției să continue în același ritm pe calea reformelor, asigurând totodată autoritățile de la Chișinău că, în acest fel, au tot suportul Ungariei pe calea integrării europene, aleasă de Guvernul Republicii Moldova.

La final, Oleg Efrim i-a adresat prin intermediul lui Mátyás Szilágyi, o invitație omologului său ungar, Tibor Navracsics, ministru al Justiției și Administrației de la Budapesta, să facă o vizită oficială în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus