Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-02-05/poli-ia-a-arestat-un-medic-suspectat-ca-ar-fi-violat-pacientele-unui-spital-de-psihiatrie-28380.html
Data: Feb 5, 2013 (12:11)

Poliția a arestat un medic suspectat că ar fi violat pacientele unui spital de psihiatrie

La 2 februarie, curent, în Unitatea de gardă a Comisaritului de poliție Bălţi, a parvenit  un apel telefonic, precum că în incinta Internatului Psihoneurologic din municipiul Bălți, a fost violată o pacientă de 40 de ani,  invalid de gradul 2,  de către un medic din cadrul instituției.
 
Imediat la faţa locului s-a deplasat grupul operativ al comisariatului de poliție și procurori din Bălți, unde au primit o plângere de la victimă, care a anunțat că ar fi fost violată de medicul care o tratează.
 
Fiind supusă unei expertize psihiatrice, femeia s-a dovedit a fi responsabilă, fapt care a dat temei pentru a iniția o cauză penală în baza art. 171 Cod Penal al RM «Viol».

 În urma cercetării la faţa locului din salonul în care era internată victima,  au fost ridicate obiecte care ar putea confirma producerea violului, fiind numită expertiza medico - legală a acestora.
 
 În surt timp, în cadrul prezentei cauze penale  a fost recunoscut şi audiat în calitate de bănuit medicul suspect, în vârstă de 50 de ani, originar din municipiul Bălți, fiind reținut în baza art. 166 Cod de Procedură Penală al RM.

Până în prezent poliția din Bălți a mai primit șase plângeri de la diverse paciente din cadrul Internatului Psihoneurologic din municipiul Bălţi.
 
Ieri, 4 februarie 2013, bănuitului i-a fost înaintată învinuirea în comiterea violului, fiindu-i aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv  pe un termen de 30 zile.    
 
În cadrul petrecerii acţiunilor de urmărire pe cauza penală sus menţionată, de către organul de urmărire penală din cadrul CPM Bălţi au ai fost stabilite 7 victime, paciente ale acleeiași insituții medicale, care în perioada anilor 2011-2013 ar fi fost violate de către același medic. Potrivit cercetărilor polițienești, bărbatul ar fi suprimat psihologic victimele, amenințându-le cu plasarea lor în blocul cu regim riguros în caz de nesupunere sau divulgare a violului.
 
Aceste persoane au depus plângeri în privința suspectului, iar după efectuaree expertizei și demostrarea responsabilității femeilor, au fost inițiate cauze penale pe fiecare caz în parte, toate în baza art. 171 Cod Penal al RM «Violul», informează Centrul de presă al DP MAI.