Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.02.2013

Corporația japoneză Sumitomo Electric Wiring Systems vrea să deschidă o fabrică în Republica Moldova

Corporația japoneză Sumitomo Electric Wiring Systems  vrea să deschidă o fabrică în Republica Moldova

Reprezentantul corporației transnaționale de origine japoneză, Sumitomo Electric Wiring Systems, a efectuat, la finele săptămânii trecute, o vizită de prospectare a oportunităților investiționale pe mai multe platforme industriale din orașele Chișinău, Bălți, Strășeni și Soroca. Aceasta este etapa finală a pregătirii deciziei investiționale, raportul urmând a fi prezentat consiliului de directori ai corporației în viitorul apropiat.

Documentarea privind oportunitățile investiționale și vizita în Moldova în vederea identificării partenerilor locali au fost organizate cu sprijinul Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului, MIEPO, care a oferit asistență informațională cu privire la climatul investițional al Moldovei și a organizat mai multe întrevederi cu agenți economici autohtoni, ce activează în domeniul respectiv.

Potrivit Ministerului Economiei, compania SEWS, cu sediul european la Newcastle under Lyme, Marea Britanie, este specializată în producerea sistemelor electrice de cablare auto, activând în Europa de peste 22 de ani. Portofoliul companiei include cooperarea cu mari producatori de  autovehicule, precum Honda, Toyota, Nissan, Peugeot, Renault, etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus