Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.02.2013

Banca Naţionala a Moldovei va fi sprijinită de o echipă internaţională de specialişti din cadrul asocierii dintre Ensight Management Consulting SRL şi Eurogroup Consulting

Banca Naţionala a Moldovei va fi sprijinită de o echipă internaţională de specialişti din cadrul asocierii dintre Ensight Management Consulting SRL şi Eurogroup Consulting

Începând cu data de 4 februarie 2013 a fost lansat oficial proiectul „Transform BNM”, care va contribui la realizarea unuia dintre obiectivele strategice stipulate în Planul strategic al Băncii Naţionale a Moldovei pentru anii 2013-1017, şi anume sporirea eficienţei activităţii operaţionale a Băncii Naţionale.

Acest proiect este orientat spre transformarea proceselor de activitate ale BNM în scopul de a eficientiza activitatea operaţională şi, ulterior, de a implementa soluţii informatice performante care vor susţine derularea proceselor transformate.

Prima fază a proiectului constă în analiza situaţiei existente şi propunerea unui model viitor mai eficient al activităţii operaţionale sub aspecte ce ţin de cadrul legal, procese, resursele umane şi tehnologia informaţiei. La finalizarea acesteia, în septembrie 2013, va fi lansată faza de selecţie şi implementare a noilor sisteme informatice.

În scopul desfăşurării optime a proiectului, Banca Naţionala a Moldovei va fi sprijinită de o echipă internaţională de specialişti din cadrul asocierii dintre Ensight Management Consulting SRL şi Eurogroup Consulting, care a fost contractată urmare unei licitaţii publice. Ensight Management Consulting joacă un rol important pe piata de consultanţă din România, unde este înregistrată, iar Eurogroup Consulting reprezintă o importantă reţea europeană de consultanţi în management, cu birouri în 21 de ţări. Ambele societăţi au experienţă extinsă în dezvoltarea numeroaselor proiecte pentru instituţii financiare, inclusiv bănci centrale, şi optimizarea activităţilor acestora.

Realizarea cu succes a proiectului „Transform BNM” va avea un aport esenţial la modernizarea BNM ca instituţie dinamică şi responsabilă faţă de societate, informează Serviciul de presă al Băncii Naţionale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus