Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.02.2013

PDM propune scutirea de TVA şi taxa vamală a investiţiilor în capitalul social

PDM propune scutirea de TVA şi taxa vamală a investiţiilor în capitalul social

Fracțiunea PDM din Parlament a înregistrat un Proiect de lege care prevede că nu se aplică TVA și taxa vamală la investițiile în capitalul social, ceea ce va contribui la atragerea de investiții în economia națională.

Autorii un grup de deputați PDM, Iurie Bolboceanu și Oleg Sîrbu, ua înaintat, cu titlu de inițiativă legislativă, un Proiect de lege care prevede că nu se aplică TVA și taxa vamală la investițiile în capitalul social, ceea ce va contribui la atragerea de investiții în economia națională.

Autorii proiectului menționează că, începând cu 1 ianuarie 2013, se retrage Legea cu privire la tariful vamal, care stabilea că nu se aplică TVA și taxele vamale la activele materiale ale căror valoare depășește 6000 de lei pentru o unitate și al căror termen de exploatare depășește un an, destinate  includerii în capitalul statutar (social) în modul ți în termenele prevăzute de legislație. Autorii proiectului specifică că această lege a demonstrat eficiență, deoarece ”fundamentul” investițiilor majore, în special în sectorul real al economiei, îl constituie echipamentele și utilajul. În legătură cu faptul că pe piața internă a Republicii Moldova lipsesc utilajul performant și tehnologiile moderne autohtone, agenții economici sunt impuși să importe această producție.

În acest context, proiectul de Lege înaintat stipulează neaplicarea de TVA și taxă vamală la investițiile în capitalul social, ceea ce va contribui la atragerea de investiții în economia națională, informează un comunicat al Fracțiunii parlamentare a PDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus