Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.02.2013

Întrevederea ministrului Iurie Leancă cu omologul francez, Laurent Fabius

Întrevederea ministrului Iurie Leancă cu omologul francez, Laurent Fabius

Potrivit MAEIE, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut astăzi, 1 februarie 2013, în cea de-a doua zi a vizitei sale la Paris, o întrevedere cu ministrul de Stat, ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Franceze, Laurent Fabius.

Discuţiile oficialilor s-au concentrat asupra relaţiilor de cooperare bilaterală moldo-franceze, problema transnistreană şi agenda europeană a Republicii Moldova.

În context, ministrul Iurie Leancă a subliniat rolul important al Franţei în consolidarea dialogului RM-UE, în avansarea negocierilor pe marginea Acordului de Asociere, precum şi în implementarea Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.

La rândul său, ministru de Stat, ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Franceze, Laurent Fabius, a salutat efortul şi succesele obţinute de Republica Moldova în implementarea reformelor. Oficialul francez a menţionat necesitatea extinderii cooperării bilaterale, exprimând disponibilitatea Franţei de a intensifica dialogul politic moldo-francez, de a acorda asistenţă în domeniul reformelor şi de a pleda în cadrul UE în favoarea proiectului european al Republicii Moldova.

Ministrul francez a constatat importanţa vizitelor reciproce în avansarea cooperării bilaterale şi a acceptat invitaţia ministrului Iurie Leancă de a efectua o vizită în Republica Moldova.

Conform programului vizitei, Iurie Leancă a ţinut o prelegere publică la Institutul de Studii Politice din Paris, unde a făcut o prezentare a evoluţiei dosarului european, problemei transnistrene, situaţiei politice şi economice a Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus