Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.01.2013

Vlad Filatl a punctat o serie de probleme care urmează a fi soluționate în regim de urgență

Vlad Filatl a punctat o serie de probleme care urmează a fi soluționate în regim de urgență

Prim-ministrul Vlad Filat a prezidat astăzi ședința Cabinetului de Miniștri. În debutul ședinței, Prim-ministrul a punctat o serie de probleme care urmează a fi soluționate în regim de urgență. Astfel, în contextul discuțiilor purtate în cadrul Congresului reprezentanții autorităților publice locale, Vlad Filat a solicitat Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei să elaboreze propuneri privind salarizarea angajaților din administrația publică locală, dar și să asigure comunicarea necesară în contextul implementării reformei în educație și a procedurilor aferente acestei reforme.

Totodată, Premierul a cerut Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să elaboreze propuneri în vederea soluționării problemei taxelor rutiere la nivel local, inclusiv prin inițierea unor modificări la legislație, dacă acest lucru va fi necesar. În aceeași ordine de idei, Prim-ministrul a ordonat să fie asigurat accesul primarilor în instituțiile statului în baza legitimațiilor, fiind înlăturate toate impedimentele birocratice.

Vlad Filat s-a referit și la comunicarea între instituțiile statului, atenționînd asupra neadmiterii pe viitor a inițierii unor reglementări înainte ca acestea să fie discutate și agreate de principiu la nivel de Guvern. În acest context, Premierul a cerut retragerea proiectului documentului cu privire la reglementarea procedurii de aplicare a taxelor vamale pentru bagajele neînsoțite, transportate în Republica Moldova de peste hotare. Premierul a opinat că, din cauza comunicării ineficiente pe marginea inițiativei respective, aceasta a servit drept subiect de speculații și dezinformare, care a indus în eroare opinia publică.
Premierul a solicitat vicepremierului Mihai Moldovanu să asigure, în calitatea sa de președinte al Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, informarea corectă și deplină a populației în legătură cu situația epidemiologică din țară, precum și luarea măsurilor de rigoare în caz de agravare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus